Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ 22-23 Φεβρουαρίου

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Στη Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ, στην Αθήνα στις 05/02/11, εγκρίθηκε το πρόγραμμα δράσης της ΟΛΜΕ, που προβλέπει συμμετοχή στην 3ωρη πανελλαδική στάση εργασίας (11 – 2 μ.μ.) στις 10Φεβρουαρίου 2011 για την ανάδειξη του διεκδικητικού πλαισίου και με αιχμή τα προβλήματα στα Επικουρικά Ταμεία καθώς και 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 22 και 23 Φλεβάρη μαζί με την ΔΟΕ.
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Δράμας, θεωρεί ότι είναι ένα σημαντικό βήμα για την οργάνωση της αντίστασης που πρέπει να εκφράσει ο κλάδος μας, μετά την οικονομική εξαθλίωση στην οποία μας οδήγησε η κυβερνητική πολιτική, που δυστυχώς για τους εργαζόμενους αποδείχτηκε ότι εφαρμόζει πιστά τις εντολές του μνημονίου και της τρόικας....Εμείς οι εκπαιδευτικοί με τις έως τώρα περικοπές έχουμε χάσει περίπου 3 μισθούς, ενώ έπεται και συνέχεια με το Ενιαίο Μισθολόγιο που θα εφαρμοσθεί το 2011. Το επίδομα Εξωδιδακτικής Απασχόλησης (288 Euro)  έχει μπει στο στόχαστρο και είναι πολύ πιθανό να περικοπεί εξολοκλήρου.
Τα πράγματα θα γίνουν πιο άσκημα ακόμη, αν εφαρμοστεί το σχέδιο του Υπουργείου που προβλέπει σαρωτικές αλλαγές στο χώρο της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: αύξηση ωραρίου, κλείσιμο σχολείων, μείωση χρηματοδότησης σχολείων, κατάργηση δομών όπως ΓΡΑΣΕΠ, ΚΕΔΔΥ, ΚΕΣΥΠ, Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, συγχώνευση Δ/νσεων Π/βάθμιας και Δ/θμιας Εκπάιδευσης και πολλά άλλα που θα φέρουν τα πάνω κάτω αλλάζοντας εντελώς το τοπίο της Εκπαίδευσης που γνωρίσαμε έως τώρα.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Συμμετέχουμε όλοι στις κινητοποιήσεις του κλάδου μας
Κλείνουμε τα σχολεία και βροντοφωνάζουμε: ΟΧΙ άλλη υποβάθμιση της δημόσιας Εκπαίδευσης! ΟΧΙ άλλη οικονομική αφαίμαξη των οικογενειών μας που έχουν φτάσει πλέον στα όρια της επιβίωσης! ΟΧΙ άλλη ανατροπή των εργασιακών μας δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με μακροχρόνιους αγώνες του συνδικαλιστικού και του εκπαιδευτικού κινήματος!
Δίνουμε το παρών στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της χώρας μας επιλέγοντας το δρόμο της αξιοπρέπειας και του αγώνα. Είναι νομίζουμε το καλύτερο μάθημα που μπορούμε να διδάξουμε στους μαθητές μας.

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ  Δράμας

Ο Πρόεδρος


Αρναούτης Ιωάννης

Η Γενική Γραμματέας


Παπαγγελή Χριστίνα