Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011

Συμμετοχή του Σωματείου ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων ν, Δράμας στην απεργία της 23ης Φεβρουαρίου 2011

Στο κάλεσμα του το Σωματείο Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων ν. Δράμας για την απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 23 Φεβρουαρίου αναφέρει τα ακόλουθα:
«Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, χαμηλοαμειβόμενοι ή απλήρωτοι εργαζόμενοι,
 Μη δεχόμαστε άλλο να μας καταδικάζουν να ζούμε με μισθούς πείνας, με ανεργία ή εργατική ανασφάλεια, σε ζωή χωρίς δικαιώματα.....


 

Δεν είναι μονόδρομος να ζούμε χειρότερα από τις προηγούμενες γενεές .Σήμερα ο πλούτος που παράγουμε είναι ασύγκριτα μεγαλύτερος από κάθε άλλη εποχή.
Με τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε να υπάρχει σταθερή εργασία για όλους με περισσότερο ελεύθερο χρόνο και σύγχρονα δωρεάν δικαιώματα στην παιδεία, την υγεία, την κοινωνική ασφάλιση, την κατοικία, τις διακοπές, τον αθλητισμό.
Παρόλα αυτά η πλουτοκρατία και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε συμμαχία με την τρόικα, έχουν κηρύξει πόλεμο στην ζωή και τα δικαιώματα μας.
Η εργασιακή σχέση είναι το ωρομίσθιο και η μερική απασχόληση, τα 2ήμερα και 3ήμερα εργασίας –εκ περιτροπής εργασία- ο ενεργός και ανενεργός χρόνος εργασίας, η δουλειά και τις Κυριακές, γιατί μεθοδεύεται και η κατάργηση της Κυριακής αργίας.
Η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και η υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων με μειώσεις μισθών έως και 20%, έχουν μετατρέψει τους μισθούς σε χαρτζιλίκια, η απλήρωτη εργασία, η ανασφάλιστη εργασία, η μετατροπή των συντάξεων σε επιδόματα των 350 ευρώ, τα όρια συνταξιοδότησης στα 70 χρόνια, η δράση των μονοπωλίων στην υγεία και της παιδεία, η έκρηξη της ακρίβειας και της ανεργίας.
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΦΤΗΝΗ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΟΥ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ ΣΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.
ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ
ΜΕ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
Το μεγάλο μας όπλο είναι η συσπείρωση και η οργάνωση στο σωματείο σου, στο ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΔΡΑΜΑΣ, τώρα πρέπει να συγκροτήσουμε πυρήνες αντίστασης σε κάθε χώρο δουλειάς, με σωματειακές επιτροπές και επιτροπές αγώνα.
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 1Ο π.μ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΣΤΙΣ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011 ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΜΜΕ, Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ
ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΌΤΙ Η ΛΥΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ»