Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011

Ερώτηση της Βουλευτού Χαράς Κεφαλίδου για τη μεταφορά των μαθητών του Νομού μας

Την άμεση λύση στο μείζον θέμα της μεταφοράς των μαθητών του Νομού Δράμας ζήτησε  η Βουλευτής Χαρά Κεφαλίδου, στο πλαίσιο κοινοβουλευτικού ελέγχου, με ερώτησή της προς τον Υπουργό Εσωτερικών. Η κα Κεφαλίδου επισήμανε ότι τα προβλήματα σε ό,τι αφορά τη μεταφορά των μαθητών της Α/θμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης στο Νομό μας δεν παρουσιάζονται για πρώτη φορά, ενώ ζήτησε να αρθεί άμεσα η ανασφάλεια των δικαιούχων μεταφορέων, οι οποίοι εκτελούν το καθήκον τους από την αρχή της σχολικής χρονιάς απλήρωτοι, χωρίς να γνωρίζουν εάν θα πληρωθούν, τι χρήματα θα πληρωθούν και πότε θα πληρωθούν.
Παρατίθεται ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης της Βουλευτού.....Προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Η/Δ

Θέμα : Μεταφορά Μαθητών Νομού Δράμας

Έωλη παραμένει η μεταφορά μαθητών του Νομού Δράμας από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς μέχρι και σήμερα.
Ο σχετικός διαγωνισμός δεν ολοκληρώθηκε, συμβάσεις δεν έχουν υπογραφεί και δεν εκδόθηκε διαπιστωτική πράξη σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 16 του Ν. 3887/2010 (ΦΕΚ 174, τεύχος Α΄), από την προηγούμενη Γενική Γραμματέα Περιφέρειας, πιθανόν γιατί ποτέ οι αρμόδιοι δεν το ζήτησαν.
Επειδή δεν είναι δυνατόν η μεταφορά των μαθητών να αφήνετε στα καλόπιστα αισθήματα των μεταφορέων, οι οποίοι από 13/9/2010 εκτελούν το καθήκον τους χωρίς να γνωρίζουν εάν θα πληρωθούν, πότε και τι θα πάρουν.
Επειδή τα προβλήματα που παρουσιάζονται στη μεταφορά μαθητών για το Νομό της Δράμας δεν είναι πρωτόγνωρα.
Ε Ρ Ω Τ Α Τ Α Ι
Ο κύριος Υπουργός και καλείται να ενημερώσει τη Βουλή:
Ποια μέτρα θα λάβει ώστε να δοθεί άμεσα λύση σε ένα θέμα μείζονος σημασίας, που θα διασφαλίσει και την ασφαλή μεταφορά των μαθητών και τα δικαιώματα των μεταφορέων;
Η  ΕΡΩΤΩΣΑ  ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΧΑΡΑ  ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ