Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011

Δελτίο Τύπου Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χρήστου Αηδόνη - Φιλικός αγώνας μπάσκετ Ιωάννινα

Τα Ιωάννινα επισκέφτηκε το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου, ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής  Αλληλεγγύης αρμόδιος για θέματα Διατροφής και Άθλησης, Χρήστος Αηδόνης, για τις εκδηλώσεις εορτασμού της 98ης επετείου από την απελευθέρωση της πόλης. Τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας.....

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων διοργανώθηκε την Κυριακή το μεσημέρι φιλικός αγώνας  μπάσκετ, στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης των Ιωαννίνων ΕΝΑΚΙ, μεταξύ των Βετεράνων της Εθνικής μας Ομάδας και των Βετεράνων της Μπαρτσελόνα.
Ο κος Χρήστος Αηδόνης διαιτήτευσε τον αγώνα μαζί με τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέα Λοβέρδο, και τους Σταύρο Δουβή, Κώστα Κορομηλά και Ζήση Χατζή.
Τον αγώνα που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών σε συνεργασία με τον Ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα, παρακολούθησαν περισσότεροι από 2.000 φίλαθλοι και θαύμασαν παλιούς άσους του παρελθόντος της Εθνικής μας Ομάδας και της Μπαρτσελόνα. Πρώτος φίλαθλος του αγώνα, ήταν ο πρώτος πολίτης της  χώρας μας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος αποτέλεσε και το τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης. Η Ελληνική ομάδα κέρδισε με σκορ 77-70.

Μετά το τέλος του αγώνα ο κος Χρήστος Αηδόνης δήλωσε:
«Είμαστε εδώ, για να γιορτάσουμε τη μεγάλη ιστορική επέτειο της πόλης και ταυτόχρονα να μεταφέρουμε το μήνυμα ότι ο αθλητισμός υπάρχει για να ενώνει και όχι για να χωρίζει. Η τιμητική παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας ενισχύει αυτό το μήνυμα. Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές αυτής της τόσο επιτυχημένης εκδήλωσης.»