Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011

Καταγγελία

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους που πήραν μέρος στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 22 – 23 Φεβρουαρίου και στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα.
            Με αποφασιστικότητα και πάθος οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί έθεσαν το αίτημα να φύγει τώρα η τρόικα από τη χώρα και την απαίτηση της υπεράσπισης της δημόσιας – δωρεάν εκπαίδευσης.
            Ωστόσο είμαστε υποχρεωμένοι να ρωτήσουμε τους αρμόδιους υπουργούς....
  • Ποιος έδωσε την εντολή να χτυπηθεί τόσο βάναυσα και μάλιστα απρόκλητα για μία ακόμη φορά (έγινε και στις 15 Δεκέμβρη) το μπλοκ των εκπαιδευτικών; Ποιους ενοχλεί η τόσο μεγάλη, δυναμική και αποφασιστική συμμετοχή του κόσμου της εκπαίδευσης στις διαδηλώσεις;
  • Δεν υπάρχουν άλλοι πιο δημοκρατικοί τρόποι για ν’ «αναγνωρίσει» κανείς τον αγώνα μας για τις πανανθρώπινες αξίες από το ξύλο και τα χημικά;
Παρά τη βάρβαρη καταστολή, η συγκέντρωση δεν διαλύθηκε και οι εκπαιδευτικοί παρέμειναν στις θέσεις τους. Έγινε λοιπόν σαφές προς τους κυβερνώντες ότι ο αγώνας μας θα συνεχιστεί.
Η πλατεία Συντάγματος στις 23 Φλεβάρη ανήκε και ανήκει στις χιλιάδες του εργαζόμενου λαού κι όχι στους ένστολους και μη υπηρέτες του Μνημονίου.
            Δεν υποχωρούμε, αν δεν δικαιωθούμε.
            Συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη!