Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

Σύλληψη ατόμων για Μαστροπεία και παράβαση του Νόμου ΄΄ περί εκδιδομένων με αμοιβή προσώπων ΄΄

Μετά από αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών και συντονισμένες προσπάθειες των Αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί (ένας 44χρονος και μία 29χρονη), κατηγορούμενοι για μαστροπεία και  παράβαση του Νόμου περί εκδιδομένων επ’ αμοιβή προσώπων αντίστοιχα.
 Ειδικότερα, την 25-2-2011 και ώρα 02.00΄ σε κέντρο διασκέδασης στον Άγιο Αθανάσιο Δράμας, ο 44χρονος υπεύθυνος του καταστήματος,  παρέδωσε έναντι χρηματικού ποσού σε αστυνομικό που παρουσιάστηκε ως πελάτης, την 29χρονη εργαζόμενη στο κατάστημα, προκειμένου να συνευρεθεί μαζί της  σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του καταστήματος..... 
     Στην κατοχή του ανωτέρω συλληφθέντος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Επίσης, κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ από την ταμειακή μηχανή του καταστήματος, καθώς και έντεκα (11) προφυλακτικά,  ως προϊόντα προερχόμενα από παράνομη δραστηριότητα.
     Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία προσήχθησαν στην κα. Εισαγγελέα Πλημ/κών Δράμας.

Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή μεταχειρισμένων συσσωρευτών και καταλυτών αυτοκινήτων χωρίς έγκριση από την αρμόδιας Αρχή
2.          Από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κ. Νευροκοπίου Δράμας, συνελήφθη ένας 37χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας διότι την 25-2-2011 και ώρα 01:50΄ κατά την έξοδό του από τη χώρα μας, στον Έλεγχο Διαβατηρίων Εξοχής, κατελήφθη να μεταφέρει με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο εξήντα τρεις (63) μεταχειρισμένους συσσωρευτές αυτοκινήτων (μπαταρίες) και δεκατρείς (13) μεταχειρισμένους καταλύτες αυτοκίνητων διαφόρων τύπων, δίχως να έχει λάβει την απαιτούμενη άδεια της αρμόδιας αρχής καθώς και τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος.
        Οι 63 συσσωρευτές και οι 13 καταλύτες κατασχέθηκαν προκειμένου να παραδοθούν σε αρμόδια εταιρεία, για την περαιτέρω διαχείρισή τους λόγω επικινδυνότητάς τους.
Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία προσήχθη στην κα. Εισαγγελέα Πλημ/κών Δράμας.

Κλοπή σε υποσταθμό της ΔΕΗ
3.     Την 23-2-2011 άγνωστος-οι δράστες, αφαίρεσαν από τον υποσταθμό της ΔΕΗ που βρίσκεται στην αγροτική περιοχή των Κυργίων Δράμας,  περίπου 180 κιλά χαλκού (περιεχόμενο μετασχηματιστή), καθώς και 10 μέτρα καλώδια παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στον υποσταθμό.
     Προανάκριση για τον εντοπισμό των αγνώστων δραστών διενεργείται από  το Αστυνομικό Τμήμα Δοξάτου.


Σύλληψη αλλοδαπού για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος
4.     Από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κ. Νευροκοπίου συνελήφθη ένας 31χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας κατηγορούμενος για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
   Ειδικότερα, την 22-2-2011 και ώρα 21.00΄ στο σημείο εξόδου του Ελέγχου Διαβατηρίων Εξοχής, ύστερα από ενδελεχή έλεγχο των Αστυνομικών σε  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με ισπανικές πινακίδες αριθμού κυκλοφορίας, που οδηγούσε ο 31χρονος αλλοδαπός, προέκυψε ότι το εν λόγω όχημα ήταν καταχωρημένο στην ηλεκτρονική εφαρμογή της Υπηρεσίας μας ως αναζητηθέν, καθώς είχε δηλωθεί κλοπή από τον ιδιοκτήτη του στις Ισπανικές Αρχές την 14-2-2011.
    Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο καθώς και η άδεια κυκλοφορίας κατασχέθηκαν προκειμένου να αποδοθούν στο νόμιμο ιδιοκτήτη.
    Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία προσήχθη στην κα. Εισαγγελέα Πλημ/κών Δράμας.