Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011

Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ευθύμιου Σώκου στη Δράμα


Διευρυμένη συνάντηση με τους Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους των Δήμων του νομού μας πραγματοποίησε σήμερα 24-02-2011 ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ευθύμιος Σώκος μαζί με τους συμβούλους του και προϊσταμένους των τμημάτων του,  στο Δημοτικό μέγαρο Δράμας.
Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Δήμαρχος Δράμας κ.  Κυριάκος Χαρακίδης αναφέρθηκε στα :....

·         Στα έργα του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) της περιοχής μας για τα οποία εκκρεμεί η χρηματοδότησή τους.
·         Στις εγκρίσεις των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και το θέμα πλήρωσης της θέσης του ελεγκτή νομιμότητας.
·         Στο ανταποδοτικό τέλος 5% που παρακρατείται για δασικά προϊόντα και έχει να αποδοθεί στο Δήμο από το 2006 και
·         Στην ανάληψη από πλευράς Δημοτικής Αρχής του πολιτικού κόστους ώστε να προχωρήσει η διαχείριση των απορριμμάτων.
Ο κ. Σώκος με τη σειρά του ευχαρίστησε για τη φιλοξενία και για την μεγάλη συμμετοχή στη συνάντηση. Αναφερόμενος στα θέματα σχολικής στέγης είπε ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια στον ΟΣΚ και αναζητούν τρόπο για να εκτελεστούν μέσα από το ΕΣΠΑ αφού το ΕΣΠΑ χρηματοδοτεί Σχολική Στέγη και μάλιστα με 81 εκ. ευρώ για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Επίσης αναφέρθηκε και στα προγράμματα που θα ανοίξουν σύντομα: οδοποιία, αντιπλημμυρικά, εξοπλισμοί ειδικών σχολείων, ύδρευση, πολιτισμός και εξοπλισμοί για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τα ΙΕΚ. Όσο για το θέμα του ελεγκτή νομιμότητας ανέφερε ότι εντός των επόμενων ημερών το θέμα θα έχει κλείσει. Τέλος ένα ακόμη σημαντικό θέμα που αναφέρθηκε ήταν αυτό της διαχείρισης απορριμμάτων και τόνισε ότι θα βρίσκεται δίπλα στους Δημάρχους για να επιτύχουν ότι δεν πραγματοποιήθηκε  τα προηγούμενα χρόνια.

                            
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ