Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011

Δημήτρης Κυριαζίδης ..... ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

Προς: Τον κ. Αντιπεριφερειάρχη  Ν. Δράμας

Κοιν: 1) κ. Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης
          2) κ. κ. Βουλευτές Ν. Δράμας
          3) κ. Εκπρόσωπο της Αντιπολίτευσης της Αντιπεριφέρειας
             ‘’ Περιφερειακή Αναγέννηση’’

Κύριε Αντιπεριφερειάρχα,
             Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αλλά και ανησυχία σε ό,τι αφορά την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί σε κάθε επίπεδο στο Νομό μας, παρακολουθώ την εξέλιξη ζωτικών ζητημάτων που απασχολούν τις λοιπές περιφερειακές ενότητες.
             Πιο συγκεκριμένα......


την παρελθούσα εβδομάδα υπήρξε στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου σύσκεψη υπό του κ. Περιφερειάρχη, έτσι, ώστε ν’ αποτυπωθεί και ν’ αναδειχθεί το αναπτυξιακό σχέδιο. Παρόμοια σύσκεψη πραγματοποιήθηκε τον παρελθόντα μήνα (7/1) και στη Δράμα, πλην, όμως η εδώ σύσκεψη εξαντλήθηκε στην αποτύπωση και στη μελλοντική ιεράρχηση των προβλημάτων. Με λίγα λόγια ζήσε Μάη μου…… Αντίθετα στη σύσκεψη του ‘’Έβρου’’ παραβρέθηκε π.χ. και ο πρόεδρος της ΕΡΓΟΣΕ, όπου και ανακοινώθηκε η δημοπράτηση μιας σύγχρονης σιδηροδρομικής διασύνδεσης προϋπολογισμού 60 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ‘’εδώ’’ ο σιδηρόδρομος ‘’κλείνει’’. Επίσης ο κ. Περιφερειάρχης γνωστοποίησε συνάντησή του με την ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.  σε ό,τι αφορά την κατασκευή της περιμετρικής της Αλεξανδρούπολης και την ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών για την περαίωση του έργου αυτού, ενώ για παρεμφερή εκκρεμή προβλήματα οδικών υποδομών για τον τερματισμό απομόνωσης του ‘’Νομού’’ μας δεν ακούσαμε το παραμικρό.
Κύριε Αντιπεριφερειάρχα, 
             Επειδή ‘’οι καιροί ου μενετοί’’, καθόσον  κάθε μέρα που περνάει ‘’ο Νομός’’ μας όχι μόνο δεν κάνει ένα βήμα μπροστά, αλλά και υποβαθμίζεται, δεδομένου ότι δημόσια έργα ακυρώνονται, Δημόσιες Υπηρεσίες  απομακρύνονται, Επιχειρήσεις κλείνουν, με αποτέλεσμα η ανεργία να χτυπά κόκκινο (επίσημα στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ 10-2-2011 φέρουν τον Νομό, ως τον πρώτο της χώρας δυστυχώς), εκπαιδευτικά ιδρύματα υπολειτουργούν ή κλείνουν, ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες περιθωριοποιούνται ακόμη περισσότερο κλπ., οφείλετε να παρέμβετε και να δράσετε, με κάθε τρόπο, θεωρώντας αυτονόητη την στήριξη και την συμπαράταξη κάθε Δραμινού, στην διεκδίκηση των δικαίων του.
Αναμένουμε.                                                                        Με  εκτίμησηΚυριαζίδης  Δημήτρης