Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011

Τζίμας Μαργαρίτης: Ένα χρόνο καθυστερεί η κυβέρνηση να εγκρίνει προγράμματα για νέους και γυναίκες

Με αφορμή την επιστολή του Επιμελητηρίου Δράμας για την καθυστέρηση έγκρισης από την κυβέρνηση των προγραμμάτων Νεανικής & Γυναικείας Επιχειρηματικότητας ο Βουλευτής Δράμας & πρώην Υπουργός κ. Μαργαρίτης Τζίμας κατέθεσε σήμερα προς τον αρμόδιο Υπουργό την παρακάτω ερώτηση:

ΕΡΩΤΗΣΗ
 Προς τον
Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης
& Ανταγωνιστικότητας
κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη

Θέμα: «Εξέταση ενστάσεων για τα Προγράμματα Νεανικής & Γυναικείας Επιχειρηματικότητας»
 Κύριε Υπουργέ, .....
Το επιμελητήριο της Δράμας αλλά και ο επιχειρηματικός κόσμος του νομού Δράμας εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην έγκριση των προγραμμάτων γυναικείας και νεανικής επιχειρηματικότητας. Συγκεκριμένα σε επιστολή που σας εστάλει αναφέρονται τα εξής:
«Πριν από μήνες  εγκρίθηκαν  τα Προγράμματα για την Νεανική και την Γυναικεία Επιχειρηματικότητα. Σήμερα, το 70% αυτών δεν υλοποιούνται – στοιχείο ΕΟΜΜΕΧ – και ταυτόχρονα εκκρεμούν 1.600 αιτήσεις για επανεξέταση των ενστάσεών τους.  Πιθανότατα και από αυτές, οι περισσότερες που μπορεί να εγκριθούν – εφόσον επιτέλους δοθεί η εντολή – να μην υλοποιηθούν. Υπάρχουν όμως αρκετές που είτε έχουν ολοκληρώσει, είτε  η αρνητική απάντηση στην αίτησή τους, τους βρήκε στη φάση της υλοποίησης και δεν προχώρησαν στην ολοκλήρωση της επένδυσή τους.
Για αυτό ζητούμε την άμεση εξέταση των ενστάσεων με ταυτόχρονη διερεύνηση των προθέσεων υλοποίησης της κάθε επένδυσης και φυσικά, με προτεραιότητα ένταξης των ολοκληρωμένων ή των σε φάση υλοποίησης, που είναι ήδη δηλωμένο και στις ενστάσεις που έχουν υποβληθεί και είναι σε γνώση της αρμόδιας υπηρεσίας του ΕΜΟΜΜΕΧ.
Στην κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα θεωρείται πολυτέλεια να υπάρχουν ενδιαφερόμενοι μικροεπενδυτές και εμείς να τους γυρίζουμε την πλάτη και μάλιστα όταν πρόκειται για χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ».

Ερωτάται ο Υπουργός
Προτίθεται το υπουργείο σας να προχωρήσει στην επίλυση αυτού του ζητήματος που θα επηρεάσει την ανάπτυξη της Δράμας και θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση του οξυτάτου προβλήματος της ανεργίας;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μαργαρίτης Τζίμας

Από το Γραφείο Τύπου