Κυριακή, 20 Μαρτίου 2011

Ο ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ

Με τους εκπροσώπους της Αναπτυξιακής εταιρείας e-trikala είχαν  συνάντηση το πρωί ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης και οι αντιδήμαρχοι Παύλος Ζαχαριάδης και Κυριάκος Γρηγορίου. Στη συνάντηση όπου έγινε παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου της επιχείρησης των Τρικάλων κ. Ράπτη και του υπεύθυνου διαχείρισης ψηφιακών συστημάτων κ. Βάλλα, παρέστησαν και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Δράμας. Επρόκειτο για τη συνέχεια της επίσκεψης  που είχαν πραγματοποιήσει στα Τρίκαλα Αντιδήμαρχοι και στελέχη του Δήμου Δράμας...... Η e-trikala Α.Ε. λειτουργεί βάσει ολοκληρωμένων διαδικασιών, ενώ ως «Πρώτη Ψηφιακή πόλη της Ελλάδας» (ανακηρυγμένη το 2004 από τον Υπουργό Οικονομίας, κ. Φώλια), καθιερώνει υψηλά τεχνολογικά και ευρυζωνικά εθνικά πρότυπα, χρησιμοποιώντας και προσφέροντας τεχνογνωσία και σε άλλους Δήμους της χώρας.
Στη διάρκεια της σημερινής επίσκεψης αποφασίστηκε η συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων μέσω προγραμματικής σύμβασης με στόχο την παροχή τεχνογνωσίας, την παροχή υπηρεσιών επιστημονικού χαρακτήρα, την επιμόρφωση στελεχών του Δήμου Δράμας, αλλά και την ενημέρωση και υποστήριξη για την αξιοποίηση και υλοποίηση ευρωπαϊκών και διεθνών χρηματοδοτικών προγραμμάτων.
Στόχος του Δήμου Δράμας είναι η ανάληψη πρωτοβουλιών μέσω  στοχευμένων καινοτόμων ψηφιακών προτάσεων για τη  βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, την απλούστευση των καθημερινών τους συναλλαγών, τη μείωση στα τηλεπικοινωνιακά κόστη και την προσφορά νέων υπηρεσιών.
Συμπερασματικά,  η Δημοτική Αρχή έχει αντιληφτεί πλήρως, ότι οι εφαρμογές νέων τεχνολογιών, αποτελούν το νέο τρόπο συμμετοχής των πολιτών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων ενώ παράλληλα καθιστούν τις Δημόσιες αρχές, εγγυητές για τη σωστή λειτουργία της τοπικής κοινωνίας σε σχέση με την ψηφιακή και από απόσταση εξυπηρέτηση των πολιτών.