Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

Την δέσμευσή του για πάγωμα των τελών υλοποίησε ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης

Στην διάρκεια του χθεσινού Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Δράμας υπερψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των Δημοτικών παρατάξεων, η πρόταση της Δημοτικής αρχής για πάγωμα των αυξήσεων όλων των τελών υλοποιώντας τη δέσμευση που είχε αναλάβει απέναντι στους Δημότες ο Νέος Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης . Πρόκειται για τον καθορισμό των τελών που πληρώνουν οι δημότες, για τις υπηρεσίες που τους εξασφαλίζει ο Δήμος της Δράμας. .....
Η πρόταση της νέας Δημοτικής αρχής που απέδειξε ότι είναι συνεπής στις εξαγγελίες της  έγινε  αποδεκτή κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό συμβούλιο, Σύμφωνα με αυτά θα υπάρξει μείωση κατά 18% των εσόδων, κάτι που σημαίνει αντίστοιχο όφελος  για τους Δημότες ελαχιστοποιώντας τα οικονομικά τους βάρη.  Στο πλαίσιο των αποφάσεων που υπερψηφίσθηκαν  απαλλάσσεται από τα Δημοτικά τέλη η περιοχή των Ταξιαρχών, ως αντισταθμιστικό όφελος για την επιβάρυνση που έχει δεχθεί η περιοχή από τον ΧΑΔΑ . Ταυτόχρονα οι κοινότητες απαλλάσσονται από τα τέλη κοινοχρήστων χώρων, εμπορευμάτων, περιπτέρων, ταφής, ενώ επέρχονται και άλλες μειώσεις όπως αυτή των δικαιωμάτων βοσκής και δικαιώματος κατά 30%. Μειώνονται επίσης τα τέλη για τα καταστήματα της Γ’ Ζώνης, ενώ μπαίνει έλεγχος στο χάος με τα τραπεζοκαθίσματα των καφετεριών και παράλληλα  τίθεται ένα ενιαίο τέλος για τα περίπτερα ανάλογα με τα τετραγωνικά που καλύπτουν.
Το θέμα του τεχνικού προγράμματος του Δήμου που συζητήθηκε επίσης στην διάρκεια της συνεδρίασης και εισηγητής του οποίου ήταν ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης έγινε αποδεκτό κατά πλειοψηφία. Πρόκειται για πρόγραμμα εννιάμηνης διάρκειας με ένταξη έργων από την ΣΑΤΑ και το ΕΣΠΑ. Όπως είπε ο Δήμαρχος Δράμας περιγράφοντας το τεχνικό πρόγραμμα «πρόκειται για ένα συνδυασμό του λογικού, του επιθυμητού και του εφικτού.  Συνοπτικά προτείνονται:  παρεμβάσεις, στην Αγία Βαρβάρα και το πάρκο των Κυπρίων Αγωνιστών. Επέρχεται η αποσυμφόρηση της οδού Ευξείνου Πόντου (με περιφερειακό δρόμο από την Λαυρεντιανή Μονή), αξιοποιούνται πηγές  εναλλακτικών μορφών ενέργειας, σχεδιάζεται η  ελεγχόμενη στάθμευση δημιουργούνται  ποδηλατοδρόμοι, γίνεται  ανάπλαση του Δημοτικού κήπου. Τέλος προβλέπονται μελέτες για τη συντήρηση των σχολικών μονάδων και προμελέτες ενεργειακής εξοικονόμησης στα σχολεία  ενώ ανάμεσα σε άλλα αυξάνεται το ύψος των προτεινόμενων έργων για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
Ένα ακόμη σημαντικό θέμα που απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν η πρόσληψη συμβασιούχων. Η Δημοτική Αρχή πιστή στις δεσμεύσεις της για διαφάνεια πρότεινε η επιλογή των παραπάνω συμβασιούχων να γίνει από πενταμελή διαπαραταξιακή επιτροπή. Κάτι που  υπερψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις, πλην της παράταξης «Νέα Εποχή Νέα Δράμα».