Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011

Μήνυμα Υφυπουργού Υγείας, Χρήστου Αηδόνη για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αρμόδιος για θέματα Διατροφής και Άθλησης κ. Χρήστος Αηδόνης με αφορμή την 8η του Μάρτη, «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας», απέστειλε το ακόλουθο μήνυμα: «Η 8η του Μάρτη, αφιερωμένη στη γυναίκα, ως ημέρα μνήμης αγώνων του γυναικείου κινήματος. Το γυναικείο κίνημα καταγράφεται ως το πλέον πετυχημένο, προοδευτικό κίνημα του 20ου αιώνα.
Υπενθυμίζει και υπαγορεύει την προτεραιότητα της πολιτικής μας, για τις ίσες κοινωνικές ευκαιρίες ανεξαρτήτως φύλου ή άλλων διακρίσεων.
Η σκέψη μας αυτή την ημέρα πρέπει να είναι στραμμένη και σε εκείνα τα μέρη του κόσμου, όπου η γυναίκα ακόμη βιώνει την καταπίεση και την εκμετάλλευση. Η ενεργή μας συμπαράσταση, όμως πρέπει να υφίσταται όλες τις μέρες του χρόνου.

Σήμερα, και ενώ βιώνουμε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας, εργαζόμαστε, για να προστατεύσουμε τη γυναίκα ως πυρήνα της οικογένειας και ισότιμο μέλος της παραγωγικής ζωής του τόπου.
Κάνουμε ουσιαστικές παρεμβάσεις, με οργανωμένο σχέδιο όπως παρουσιάζονται στο Εθνικό Πρόγραμμα της Κυβέρνησης με σκοπό την προάσπιση των δικαιωμάτων και την καταπολέμηση όλων των μορφών καταπίεσης κατά των γυναικών, την στήριξη της απασχόλησης και της οικονομικής τους αυτονομίας καθώς και την αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για ισότητα μέσα από την πολιτιστική δημιουργία.
Η σημερινή μέρα, αποτελεί ευκαιρία να φωτίσουμε το ζωτικό ρόλο της γυναίκας και την καθημερινή μάχη που δίνει για να ανταπεξέλθει στον πολυσύνθετο ρόλο της ως μητέρα, εργαζόμενη και ενεργό μέλος της κοινωνίας.
Ως μέλος της σημερινής Κυβέρνησης που για πρώτη φορά έχει τόσο έντονη και ευρεία γυναικεία συμμετοχή, τόσο σε επιτελικές θέσεις Υπουργείων αλλά και κοινωνικών φορέων, καίριας και κρίσιμης σημασίας, θέλω να δηλώσω ότι η γυναίκα αποτελεί εγγυητή ενότητας της κοινωνικής συνοχής και της αλληλεγγύης.
Χρόνια Πολλά σε όλες τις γυναίκες, παραδειγματιζόμαστε από τους αγώνες τους για την ισότητα και τη δημοκρατία.
Από το γραφείο Τύπου
Υφυπουργού Χρήστου Αηδόνη