Σάββατο, 12 Μαρτίου 2011

νοικτή επιστολή της Βουλευτού Χαράς Κεφαλίδου προς τον επιχειρηματικό κόσμο του Νομού Δράμας

Αγαπητοί φίλοι, Η συγκυρία στην οποία βρισκόμαστε σήμερα, μετά από την ψήφιση:
α)         του Αναπτυξιακού Νόμου,
β)         την Παροχή της Εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου προς τα Πιστωτικά Ιδρύματα για τη Ρύθμιση Οφειλών Επιχειρήσεων, και
γ)         τo Πρόγραμμα Ενίσχυσης της Κοινωνικής Εργασίας σε Τοπικό Επίπεδο, που ξεκινά ειδικά για τη Δράμα,
είναι η  αδιάψευστη απόδειξη πως, ......
με συντονισμένες κοινές προσπάθειες μπορούμε να βγάλουμε το τόπο μας από την απομόνωση, μπορούμε να μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης, να αλλάξουμε τις τύχες και το μέλλον μας.
Αποφάσισα με την επιστολή μου αυτή να επικοινωνήσω μαζί σας ώστε να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα για το νομό μας, αξιοποιώντας αποτελεσματικά τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση.
Είναι γνωστή η Υπουργική Απόφαση για την ρύθμιση χρεών επιχειρήσεων που ψηφίστηκε τον Ιούνιο του 2010 ειδικά για το νομό μας (Υπουργική Απόφαση: 2/20087/0025/30.6.2010).
Σε πρόσφατη συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών ενημερώθηκα ότι μέχρι σήμερα, παρά την παρέλευση οκτώ και πλέον μηνών, ο αριθμός των επιχειρήσεων του νομού μας που αξιοποίησαν την ευεργετική αυτή διάταξη παραμένει πολύ μικρός.
Αν αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η πλειονότητα των επιχειρήσεων του νομού δεν εμπίπτει στην κατηγορία αυτών που χρειάζονται ένταξη στις διατάξεις ρύθμισης οφειλών, σημαίνει ότι είμαστε ένα βήμα πιο μπροστά και ο στόχος πρέπει να είναι η περαιτέρω ανάπτυξη και δραστηριοποίηση του επιχειρηματικού μας κόσμου.
Αν πάλι, η μικρή συμμετοχή είναι αποτέλεσμα ελλιπούς πληροφόρησης σχετικά με την προθεσμία για την ένταξη στο πρόγραμμα ή οφείλεται σε οποιαδήποτε άλλη αιτία, σας ενημερώνω ότι ακόμα υπάρχει αυτή η δυνατότητα στην Δ25 Διεύθυνση του Υπουργείου Οικονομικών.
Τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξε προσωρινή αναστολή λειτουργίας του συμβουλίου στην Δ25 το οποίο εξετάζει τις υποβαλλόμενες αιτήσεις διακανονισμού και, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργείου, οι εργασίες του αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα.
Με δεδομένη την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξή μου σε κάθε σας προσπάθεια, θα ήθελα να φανείτε και εσείς αρωγοί στις πρωτοβουλίες που νομοθετούνται αυτό το διάστημα, ειδικά για το νομό μας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μάστιγα της ανεργίας.
Μετά τις εξαγγελίες της Υπουργού Εργασίας κας Λούκας Κατσέλη, η διασφάλιση της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων μας και η διατήρηση των θέσεων εργασίας με ενεργητικές πολιτικές είναι στο χέρι μας.
Σίγουρη για την ανταπόκριση και την συμμετοχή σας, είμαι πάντα στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία.
Με εκτίμηση,
Χαρά Κεφαλίδου
Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ Δράμας