Σάββατο, 12 Μαρτίου 2011

Γενική Συνέλευση Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων ν. Δράμας

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων ν. Δράμας καλεί όλα τα μέλη του το Σάββατο 12 Μαρτίου να παραστούν στη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 το πρωί στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα ακόλουθα:
1.Ενημέρωση και συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις και τα αντεργατικά μέτρα της Κυβέρνησης.
2.Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής
3. Εκλογή Οργάνων Διοίκησης και Αντιπροσώπων στις Δευτεροβάθμιες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις.
Μήνυμα Σωματείου
 «Συνάδελφοι, εάν μας ενδιαφέρει να έχουμε ένα μαζικό, δυνατό και αγωνιστικό Σωματείο που θα παρεμβαίνει άμεσα για την λύση των προβλημάτων μας αλλά και θα διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον .....για όλους μας, τότε είναι υποχρέωση  μας να γραφτούμε στο Σωματείο μας που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ και να είμαστε παρόντες  σε αυτή την Γενική Συνέλευση.
Με την Συμμετοχή μας, εκτός των άλλων, δίνουμε την δυνατότητα και σε εμάς τους ίδιους να βρισκόμαστε συνεχώς κοντά στις εξελίξεις, να ενημερωνόμαστε άμεσα για ότι μας αφορά και  προπάντων να αξιοποιούμε κάθε φορά που κρίνουμε απαραίτητο, την μεγάλη δύναμη της ενότητας, προκειμένου να δίνουμε λύση στα μικρά και μεγάλα καθημερινά προβλήματά μας αλλά και να διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Η κυβέρνηση, η ΕΕ, η τρόικα εξόπλισαν τους εργοδότες και συνολικά το μεγάλο κεφάλαιο με ένα βάρβαρο αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο, με το οποίο το επόμενο διάστημα θα το ενισχύσουν με νέα αντεργατικά νομοθετήματα. Η καπιταλιστική κρίση και οι συνέπειες της φέρνουν νέες δεκάδες χιλιάδες εργαζομένων σε κατάσταση μακροχρόνιας ανεργίας ένδειας και εξαθλίωσης.
Το αποτέλεσμα θα είναι ένας ανελέητος πόλεμος χωρίς χρονικό όριο από τους εργοδότες που θέλουν να καταργήσουν κάθε εργατικό δικαίωμα και κατάκτηση, να ρίξουν όσο πιο χαμηλά γίνεται τους μισθούς, τα μεροκάματα και τα στοιχειώδη κοινωνικά δικαιώματα σε Ασφάλιση, συντάξεις, Υγεία, Πρόνοια.
Οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν σύμφωνα με την κερδοφορία και τα σχέδια των μονοπωλίων, του μεγάλου κεφαλαίου, όταν θέλει ο εργοδότης, τις μέρες και ώρες που συμφέρει τον εργοδότη, θα αμείβονται όσο θέλει ο εργοδότης. Τα μεγάλα θύματα θα είναι οι γυναίκες και τα παιδιά μας.
'Όσοι ισχυρίζονται, ότι οι ανατροπές του συνόλου των εργασιακών σχέσεων και η επιστροφή σε μεσαιωνικές συνθήκες δουλειάς επιβάλλονται για να σωθεί η Ελλάδα από τα ελλείμματα και τα χρέη, είναι ψεύτες, υποκριτές και κοροϊδεύουν συνειδητά. Τα μέτρα αυτά υπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο, τα μονοπώλια, τις πολυεθνικές. Είναι προσχεδιασμένα από χρόνια από την ΕΕ, το ΣΕΒ, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές και τώρα τα προωθούν με πρόσχημα το χρέος, τα ελλείμματα. Δεν είναι μέτρα κατοχής όπως ισχυρίζονται διάφοροι, αλλά μέτρα που υπηρετούν την αστική τάξη, το μεγάλο κεφάλαιο.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,     
Σας καλούμε να σκεφτείτε και όλοι-όλες μαζί να κουβεντιάσουμε. Ποιο μπορεί να είναι το μέλλον, η διέξοδος από αυτή την κατάσταση;. Θα θυσιάσουμε τα δικαιώματα τα δικά μας και των παιδιών μας για τα κέρδη μιας χούφτας πλουτοκρατών;
Εμείς λέμε όχι. Ούτε μπορεί, ούτε πρέπει να είναι αυτό το μέλλον και η προοπτική μας. 'Έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση, γιατί σε τελική ανάλυση εμείς είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία, εμείς παράγουμε όλο τον πλούτο και γιατί χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά.
Σήμερα επιβάλλεται κανένας εργαζόμενος να μην είναι μόνος του, να μην είναι ξεκομμένος και απροστάτευτος. Απαιτείτε η μαζική εγγραφή στο σωματείο μας.
Κάθε εργοδότης που έχει ήδη μειώσει μισθούς και έχει προχωρήσει σε αλλαγές ωραρίων, σε κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων ή επιχειρεί να το κάνει, πρέπει να βρίσκεται αντιμέτωπος με όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, με όλα τα Σωματεία της περιοχής.
Για οποιοδήποτε πρόβλημα μπορείτε να απευθύνεστε στο Σωματείο, όλοι μαζί μπορούμε να σπάσουμε τις φοβίες και την εργοδοτική τρομοκρατία, μπορούμε να κάνουμε πράξη το 
«όλοι για έναν και ένας για όλους».
Σήμερα επείγει η δημιουργία ενός ρωμαλέου και καλά οργανωμένου κινήματος αντίστασης, που θα βάλει στην άκρη της συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ, του ΕΚΔ, για:
-Να εμποδίσουμε το χτύπημα και τη διάλυση των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τη     μείωση μισθών και ημερομισθίων.
-Να εμποδίσουμε απολύσεις, αλλαγές ωραρίων, τη δουλειά χωρίς ασφάλιση.
-Να υπερασπίσουμε τους ανέργους, τους χαμηλόμισθους και τις οικογένειές τους από τα αρπακτικά των τραπεζών, από όσους επιχειρούν να τους κόψουν το ρεύμα, το τηλέφωνο, το νερό, από όσους αρνούνται να τους περιθάλψουν, γιατί δεν έχουν ένσημα.
Που θα έχει ως τελικό στόχο μια κεντρικά σχεδιασμένη οικονομία, με τα βασικά και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής να είναι λαϊκή περιουσία, που θα λειτουργούν και θα παράγουν κάτω από το δικό μας εργατικό έλεγχο και με αποκλειστικό κριτήριο την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.
Σε αυτό το δρόμο οι όποιες θυσίες απαιτούνται και αξίζουν και πιάνουν τόπο.»